Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2015 18:34 - Спонтанно човешко горене - аномалия или физиологични функции?
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1197 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Спонтанно човешко горене - аномалия или физиологични функции? Публикувано 19 февруари, 2015 |

image
Самозапалване ... Това явление е често съкратено CER (самозапалване човек).Сериозните изследователи смятат, че това е една от най-противоречивите паранормалното.

Много хора, включително и професионалисти, не са сигурни, че това явление съществува в реалността. Тези, които го истинска борба обмислят да намерите самозапалване поне някакво обяснение. Това явление е генерирала огромно количество страшни и ужасни истории като достоверен и измислен, а в последните сто години, той придоби голяма популярност, дори въпреки ужасното му природа.

Терминът "самозапалване на мъж" описва явление, при което човешкото тяло внезапно, без видима външен източник на запалване е в пламъци. В същото време, това явление се среща много рядко и обикновено завършва летално така пряко наблюдение на това явление, за да не се ползват. Може би единственото нещо, което е в състояние да установи - е, че източник на запалване е синкав пламък, който излиза от коремната кухина.

Учените предполагат, че огънят, който покрива лицето толкова силен, че тя е почти въпрос на минути напълно унищожава лицето, а в повечето случаи оставяйки непокътнати краката (прасците и стъпалата), които дори могат да бъдат запазени фрагменти от облеклото. Всички други части на тялото, до костта, изпепелена, така да се извърши следкланичен да се определи причината за пожар е невъзможно.

Този странен феномен е подозрителен и защото огънят почти докосва обекти около човешкото тяло. Това не може да утежнявам експерти, които трябва да се прибегне до хипотезата на самозапалване човек по някакъв начин да се обясни същността на това странно явление.

В историческите хроники е описано много случаи на спонтанно запалване. Въпреки това, за първи път явление, което може да бъде описано като спонтанно запалване, е описано в юни 1613. Това се случи в Дорсет, в малкото селце на Крайстчърч. По време на гръмотевична буря, един от местните жители се събудих и не намери особена внучката си и сина изгаря в леглото. Разбира се, може да се предположи, че те са били убити от кълбовидна мълния, но тяло на човека продължава да гори, дори когато той е бил извършен на помещението. Тя продължава да гори, и през следващите три дни, докато изгори напълно.

В същото време, и първото споменаване на медицинска Спонтанно човешко горене се отнася до 1673. Това се случи в Париж, когато бяха намерени пепелта слама сред костите на пръстите на ръцете и череп мъж.

Друг подобен инцидент е имало и в Париж, но вече в 1725. За него дори е написал всичко местната преса. Съпругата на г-н Jean Миле починал вследствие на самозапалване.Отивате в стаята на сутринта двойката, мъжът намери само шепа пепел, но подът е абсолютно на огън не се нарани. Съпруг падна подозрение в убийството на жена си, той е арестуван, преди да успее да предостави доказателства за миналото на такива събития.Това убедило съдиите, че самозапалване на хора е спонтанна и Миле оправдан.

Друг пример за самозапалване настъпва при 1731 в Италия. Един аристократ Корнелия де Bandi Chezenato се чувствате добре и реших да отида да спя. На следващата сутрин, роднини, намиращи се в леглото само част от черепа, три пръста на ръцете и краката му от коленете до стъпалата, всичко останало изгорени. Цялата стая беше покрита с дебел слой сажди и прозорците, бе намерен мазна жълта течност. Около тялото от щетите огън не беше на практика. Bed почти изгорени, така впечатление, че само една жена стана от леглото, когато се случи катастрофата. В по-нови случаи също са намерили маслен жълто вещество и сажди, че съдебни експерти определят като продуктите от горенето на човешкото тяло.

Случаите на самозапалване настъпили в 1744 в Англия (умира жена рибарска Grace Pat, облеклото й не е засегната), през 1835 г. (на английски професор Джеймс Хамилтън, да усеща болка в крака му, видях един език на огъня и успяха да го гасят), както и 1868 в Париж (Dr. Bertholl говори за изгорелите останки на жена, чийто апартамент по време на трагедията не боли).

Независимо от факта, че често се появят случаи на самозапалване произволна закрит записана история в някои други примери. По-специално, май 1890 в Бостън, имаше странен случай: момче на име д-р Хартуел в областта, като твърди, че майка му се запали. Когато пристигнали на мястото на инцидента, лекарят намери жена, която е била от талията до корема в пламъци. По времето, когато вече голи и възрастта им, така че мисля за него спасяването е станало твърде късно. Въпреки това, огънят свален и покри тялото на земята. Въпреки тежката пожар, както и висока температура на въздуха, всички елементи в непосредствена близост до изгори тялото останали непокътнати. Не причина за пожар не може да бъде намерен.

Всички тези случаи са били причината, че в Викторианската епоха вярата на хората в реалността на самозапалване имам само по-силен. Християнските фундаменталисти започнаха да защитават хипотезата, че причината за самозапалване може да бъде излишък на алкохол в човешкото тяло. По този начин, те намекна, че спонтанно запалване - небесен огън, който наказва за крайностите на пияници.

След това в продължение на половин век, никой не е разследвал случая на самозапалване, следователите, пожар, експерти по съдебна медицина и лекарите не казват нито дума мълчи за такива случаи, защото смятаха, че ги доста безсмислено и не са имали логично обяснение.

Въпреки това, през юли 1951 г. в американския щат Флорида, е имало и друг случай на самозапалване, което привлече вниманието на журналистите. Жена на възраст 67 години с името на Мери Reeser е убит в дома си, я е намерил на сутринта, за да бъдем точни - намерени само няколко кости и невредим крак. Всичко останало е напълно изгорени, независимо от факта, че апартаментът е останала непокътната.

Синът на жената е бил лекар. Когато полицията, не са могли да се определи причината за смъртта на майка му, той е принуден да се вмъкват в ФБР, но агентите си, след задълбочено проучване на нито физическо обяснение за трагедията не можах да намеря.Снимките са били направени последици самозапалване, които впоследствие станаха достъпни за широката общественост. Между другото, същите тези снимки са се превърнали в нещо като доказателство за съществуването на тази аномалия, която се използва многократно през следващите години, изследователи на паранормални явления.

От 1951 г. в периодичния публикуването от време на време не е имало бележки за случаи на самозапалване, но повечето хора все още предпочитат да не се докосва темата.Поради това не е изненадващо, че единствената книга, посветена на самозапалване, която съдържа всички случаи, които са се случили в миналото, а също и няколко истории, които са се случили в нашето време, възниква в края на 70-те години на миналия век и е единственият, до 1993.

Учените се опитват да обяснят естеството на самозапалване, бутане на различните хипотези. По-специално, д-р Дъглас Драйсдейл от Единбург с група учени е предполагало, че са станали известни като "ефектът на свещи" или "фитил ефект".Същината на това е, че човешкото тяло може да се разглежда като една свещ, и костите - като фитил. Тлъстината, която е, в човешкото тяло, обгражда кост, подобна на восък около фитила. В този случай, ако има източник на запалване (например, ако човек пуши, а той е получил инфаркт) - тя може да избухне пожарът. Ако човек, независимо по каква причина, не могат да гасят огъня, тя ще се разпространи. Ако човек дълго време е съвсем сам в стаята, след това постепенно си тяло и костите се превръщат в пепел.

Тази теория доскоро изглеждаше доста правдоподобно. По-голяма тежест да се прикрепя към нея документален филм, заснет през 1989 г. от Би Би Си по-Sea. Като резултат от спонтанно самозапалване на практика престава да се разглежда като една аномалия.Въпреки това, събитията, настъпили след, поставиха под въпрос тази теория.

В края на декември 1987 г. в Фолкстоун в кухнята на апартамента му е открит човек, за да бъдем точни - с единия крак в маратонки. Всички останалата част от тялото си до основи, въпреки че стаята абсолютно не се влияе от огъня. В заключение се казва, че това е класически случай на "свещ ефект" и всички други версии, включително убийството на напълно изключена. Така, че се предполага, че починалият е бил в кухнята до печката в този момент той е получил инфаркт, мъж падна върху печката и се запали.

В същото време, на полицая, който е участвал в разследването, каза, че в случая има някои трудности, за да решат, че не е възможно. Според медицинските доклади, мъжът бил все още жив, когато огънят вече се изгори. Но по-голямо объркване е добавен на свидетеля, който за първи път видях останките и се обадил в полицията. Според него, застанал на котлон чайника наполовина пълна, и че е имало пожар. Следи от взлом апартамент не е бил, и жертвата живеел сам. Оттук - чайника на печката той си е поставил. Направете го на смърт, и след това го запишете в продължение на много часове, не е възможно, тъй като водата трябва да ври и каната само ще изгори. Поради това е възможно да се предположи, че един човек, около час преди откриването на останките е все още жив.

Този случай опровергава теорията за "свещ ефект", защото нейното проявление се нуждаят от много време. От друга страна, той доказа, че спонтанно запалване все още е възможно. В момента учените разработват няколко хипотези, които могат да обяснят този феномен.

По този начин, по-специално, химици смятат, че в храносмилателната система на човека може да бъде спонтанно верижна реакция в резултат на опасни смес на някои продукти от диетата. Може да се образува над hypergolic продукти, които генерират топлина или запалими газове, които бавно ще горят вътре. Тази хипотеза обяснява защо е невъзможно да гасят огъня в момента на възникване на спонтанна горивен пламък огнище и защо тя се появява в коремната кухина.

Виж ТУК

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39910819
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930