Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2018 21:43 - Личният , споделеният и автомоният автомобил
Автор: iliev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
0



 На първо четене трите автомобила нямат нищо , но са взаимносвързани.
Все повече ще се ползва споделянето при автомобилите.Малко ни е трудно да го проумем , но това решението на замърсяването , задръстването , мястото за паркиране и нямаляване на разходите.Според някой по статистиката един споделен автомобил заменя 12 лични.Иначе казано 11 по-малко за всеки споделен.Вече има такава услуга в София и вероятно в другите големи градове скоро , но въпроса как българина ще се раздели с идеята ежедневно да ползва споделен , а не личен автомобил. Вадиш телефона , пускаш пиложение и за заявяваш споделеният автомобил и си плащаш за времето което го ползваш. Няма да е твоят личен , но няма да имаш проблем ако се развали , няма да търсиш бензиностанция , няма да му търсиш паркомясто.
Няма да можеш да се гъзариш с него преди колегите се.
Споделеният автомобил може и да е автономен което ти пести време.Ако трябва да прегледаш нещо преди среща ще можеш да го направиш в него и няма да се ядосваш защо предният се бави на светофара. Автономните коли още не са това ниво, но и това ще стане. И с развитието на техниката споделеният , автономният автомобил ще е електро и това ще доведе до минимално замърсяване.
На много хора тези неща не им се вярват , но същите тези хора ако някой ги беше питал преди 15г дали ще има мобилен интернет те щяха да гледат умно щото за тях мобилният телефон беше лукс. Сега същите по цял ден видят от телефона си в лицевата книга (FB) или някаква друга безсмислена социална мрежа.
Относно личният автомобил се връща в началото - когато са се появили са ги ползвали за разходи , излети и т.н. , а не за да ходят на работа.
И тук се сещам за другият проблем - големите градове без ДВГ. Звучи като мираж , но и това ще се случи. Не съм оракул , но самият факт , че Волво обявиха спирането на производство на ДВГ е повече от красноречив. Такива са нещата.
Има решение за повечето проблеми на София , но дали на столичани ще им хареса това решение ;) Без гъзария на път за работа,учулище,детска градина или кафето. Не знам. Май това не е за столичани ;)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 296508
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930