Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2018 22:27 - Случки с деца от последната седмица
Автор: iliev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Изчаках да се успокоят страстите и да мислим трезво за случката с прегазенето дете от велосипедиста.Такива неща не бива да се случват.Докато не почнат да се глобяват велосипедисти които карат по тротоари и пешеходни зони нещата няма да се променят.Същото важи и за пешеходците които се мотаят по велоалеите.Самата постъпка е грозна.Случва се да бутнеш някой , но му предложи помощ , а не бягай като страхливец.Всичко това се случва заради манталитета ни , но явно той няма да се промени от само себе си.Май в такива случаи помогат само глоби и наказания за да осъзнаем кое правилно.Казвам го защото вчера видях как баща и син си карат велосипедите по тротоара.Сина беше малък и едва ли би трябвало да е на платното , но карането на тротоара не е решение.Има паркове и училища където може да учи сина си.
Като го научи да управлява велосипеда идва по-трудно.Да го научи на правилника за движение по улиците който явно бащата не знае или поне не показва , че го знае.
Не научим ли да спазва закона за движение по пътищата и правилник за прилагането все по-често това ще се случва без значние колко велоалеи има направени.
Това е най-малкият проблем.В кварталите(между блокове) почти никой не ползва тротоарите освен за паркиране на таралясници в полуразпад.
Докато не се научим , че няма значние къде сме и винаги трябва да спазваме закона за движение по пътищата нищо няма да се промени.
Стига толкова за велосипедистите ! Сега да си поговорим за изрисуваните деца на мача Левски - ЦСКА.
Абсолютно неадекватна родителска реакция.Как ще оставиш някакъв непознат да си рисува по тях без значение.Сега като разгледам какво беше написано по тях и значението и бащата на едно се определил като националист.Хубаво е човек да е националист , но символите по сина му бяха нацистки.Толкова ли са зле поколението 30г , че не правят разлика между нацизъм и национализъм ?!
Май и в двата случая децата са в риск и то благодарение на неадекватонстта на родители си.
Някак си в първият случай като гледах интервюто с майката не можах да се убедя от държането на майката да и съчувствам.Тя повече се притесняваше дали изглежда добре пред камерата вместо да се притеснява за здравето на детето. И не бих се учудил ако детето е тичало около нея в радиус на 5-10м и тогава такава случка е неизбежна.
Много работа за Агенцията за защита на Детето и дано си я свършат.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 296806
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930