Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2018 08:51 - Столичани в повече(част поредна)
Автор: iliev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.09.2018 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От известно време си задавам въпроса - На столичанина живее ли му се ?!
Нерепкъснато виждам разни столичани които тичат между колите като на 10м от тях има пешеходна пътека където ще е много по-безопасно да преминат.Лошото , че между тичащите виждам майки , баба , дядовци , бащи с малки деца.На тях може да не им се живее , но защо жертват живота на децата.Това го виждам из цялата столица.
От април събота и неделя карам велосипед по алеята до бул.цар Борис III и виждам там хора да се разхождати (да разходжат децата си и да бутат колички с бебета) тичат и пряко да вдишват гадостите които излизат от ауспостите на таралясниците които карат каруците-столичани.И много рядко виждам някой от тези хора да се маска поне малко да филтира цялата менделева таблица която се носи из въздуха.
Дори и спортуващите(бегачи и велосипедисти) не носят такива и са отворили дробовете за цялата мизерия.И като ме видят да карам с маска ме гледат учудено все едно съм извънземен.Или поне да отидат на тротоара където въздуха е доста по-чист.Според проведено изследване замърсването на въздуха пряко до движението и на няколко метра от движението се различава в пъти.Толкова ли е трудно да се пресечи уличата ?! 
Докато карам из столицата редовно виждам коли с отворени прозорци и хора които с доволни физиономии вдишват отделяната менделева таблица от тези преди тях в задръстването.Досега не съм чул нито един собственик на автомбил да говори за смяна на филтъра през който влиза въздух в купето.Таксиджии редовно си говорят до работещи автомобили.Виждам и такива които се засичат по кръстовицата и си говорят през прозорците и вдишват цялата мизерия около тях или спряна кола и две вещества(съществата все пак има разум) в нея които си говорят отоворили прозорците и вдишват всичко които излиза от ауспуха.
И след всички тези доводи ако някой ми каже, че на столичанина му се живее трудно бих му повярвал.Ако му се живееше на столичанин всеки щеше да носи маска и да покаже на кметицата колко е чист въздуха в столицата ! Все пак има такива и с маски :)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 295127
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930