Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2020 09:24 - COVID-19 , карантината , дисциплината и българина
Автор: iliev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Минаха две седмици от началото и като ,че ли българина още не е разбрал какво му се случва.Сякаш не виждаме какво се случва в Испания и Италия.
Като капак са действията на парламента.Издават закони с които забраняват да се събираме повече от 2 човека на едно място , а те се събират стотици в парламента.Вече почвам да си мисля , че те все още живетя в средата на 20 век когато термина видеоконференеция беше част от фантастичните филми.Всички те имат компютри и бърз интернет което напълно достатъчно за да случи една видеоконференция.Вместо да дават пример са точно обратното.Дори по време на тестване им вчера не са спазвали законите които те са написали , а го искат нас обикновените граждани.
Редовно виждам хора с маски свалени на брадата и тогава защо са им тези маски.Държим се точно като италианците и испанците и дано не ни застигне същата участ.
Не мога да разбера защо някой най-после да излезе да каже , че мерките които се вземат са генерално закъснели.Ако бяха затворили границите преди 3 месеца и бяха наложили тогава карантината за всеки който влиза сега всичко щеше да е по старому.
И сега сме затворници на неадвекатността на собственото си правителство и на политиците от целият ЕС.
Да се върнем на дисциплината.Непрекъснато виждам хора не знаят как се носят маските или си мислят , че този вирус влиза само през устата и затова не виждат смисъл да им е покрит и носа.Да не говорим , че повече маски които виждам са за еднокрантна употреба които след 30 мин вече са за кофата.
Другото което прави лошо впечатление , че хората(в магазините) в началото наистина ги носеха както трябва , а сега и техните носове са открити.
И в началото дори хора да бяха дисциплинирани вече не са такива заради управляващите които отново демонстрират неуважение към собствените си закони.
Все още се чудя какво може да дисциплинира тези в парламента и тези в джиповете които си мислят , че това не отнася за тях.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 291816
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031