Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2021 09:50 - European SuperLeague(ESL)
Автор: iliev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В началото на седмицата тази бомба избухна в футболна Европа.
12 големи европейски клуба бяха се събрали и решили да правят собствена лига и да лишат от сериозни постъпления бюрократите в УЕФА.
Това , че ще лишат едни безделници от приходи мен искрено ме зарадва , но някои фенове които прекалено традиционално настроени протестираха и провалиха тази инициатива.
В Европа сме свикнали в такъв турнир да участваш на база постижения , а не защото си член и си плащаш такса затова както е в Северна Америка.Всички големи лиги в Северна Америка са на този принцип.Там има и други принципи  които не биха са харесали на европейците. Например там всяка година се прави отчет и ако си на загуба те изхърлят от лигата.Там също така има тава на Фонд Работнана Заплата.Тези неща са далечни за нас европейците.
И докато хората протестирхата и защитаваха УЕФА и ШЛ от УЕФА пробутаха новият формат на ШЛ който с нищо не е по-малко алчен от ESL.Да не споменавам , че в последните месеци УЕФА моли служителите си да намалят заплатите се с 20% , а техният шеф си е увеилчил заплата само с 450хил евро.
Явно не е алчността проблем , някакви принципи с които не искаме да се разделим които отдавна са нарушени от УЕФА и ШЛ тихомълком.
Преди 30г когато бе създадена ШЛ отборите бяха разделени на бедни и богати.Едни влизаха директно в групите , а другите минаваха през ред кръгове за да влязат.Да не споменяавам , че някои които влизат дори не са шампиони на осбтвените си страни !
Освен това в ШЛ се появи шампионски и нешампионски поток което само по себе говори , че това не е лига на шампионите.
След като излезе новият формат на ШЛ Пеп гуардиола и Юрген Клоп се изказаха също толкова отрицателно колкото и за ESL.
Иначе казано УЕФА ползваха момента да пробутат своите идеи макар те да са в ущърб на същите тези отбори които се бориха да направят ESL , а за бедните отбори дори не искам да си помислям колко е в ущърб последнената промяна.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 295178
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930