Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2022 09:49 - Телевизия и Интернет
Автор: iliev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 538 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 24.04.2022 09:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако някой си мисли , че ще разказвам историята на телевизият и интернет греши.
Преди време бях гледал филм за създателя на телевизията и неговият завет беше телевизията да информира и образова. Поглденте сега БТВ , Нова , 7/8 и т.н. Според вас колко от предаванията са такива. Новините не информират в момента , те дезинформират. Образователни програми почти липсват по тези телевизии , а за реалити има колко искаш. Реалити не образоват и не информират. Дори игрите които ги има в телевизията в момента са грозна история и нямат нищо общо с това там да продължават напред хората които са знаещи и образовани ! Важни са реакции , а не знанията и уменията ! Грозна история. Ако работех като продуцент в тези телевизии би ме било срам да се нарека телевизионер. Превърнали сме нещо толкова хубаво като телевизията в пълен боклук.
Когато създават първата мрежа която предвестник на интернет е с идеята хора да разменят знания и отново се връщаме при телевизията - да образова и информира.
За жалост много малко от съдържанието в интернет е такова , но все пак за разлика от телевизията е повече. Все пак тук има онлайн курсове и хората които искат се образоват. В началото на 90-та имаше и телевизионни курсове , но вече май няма или са толкова малко , че човек трудно разбира за тях. Интернет е превзет нарциси които наричат себе си инфлуенсери от които човек не може да научи нищо полезно. И отново се случва това което се случило  с полезните неща в телевизията. Всеки ден намаляват за разлика от паразитите за които важно някой да ги гледа без значение дали трябва да се насерат пред екрана.Социалните мрежи дори не смятам да ги споменавам ! Те са всичко друго , но не и социални !
Тези хубави изобретения - Телевизия и Интернет ! Само в какво сме ги превърнали !



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blog13 - Правилно отчиташ фактите. А при...
24.04.2022 10:45
Правилно отчиташ фактите. А причината за всичко това е в още един дребен детайл. Докато тия които са на власт са несменяеми, те ще имат властовите лостове да осерат всичко. Те го правят това. Няма как медиите да са свободни и независими от тая власт. Няма как наличието на итернет да е в състояние да информира. Организацията, глупако!

Какво се случва, как тече информацията? ПО многобройните и делече един от друг канали, тя тече винаги в една посока - от основата на цялата огромна йерархическа система, разположена в географията, към нейния връх. За целта, системата си има и йерархически нива. Тези нива предават всякаква информация нагоре. Примерно в един завод. Тоя завод е част от цялата огромна йерархия. Информацията винаги се движи към върха. В междинните йерархически нива се обработва, намалява се по обем до най-важната квинтесенция от специалисти и се подава нагоре.

По тоя начин инфромацията се складира в чекмеджето на властта. И това е монопол над информацията. Няма никаква свободна журналистика, която да унищожава монопола над чекмеджето на властта. Самата система на организация, трябва да дава възможност за по-голямо текучество през най-високото работно място в йерархита. Само по тоя начин, монополът над информацията ще падне.
До тогава - все същата агония. Ти си разбрал, това което отдавна е ясно. Но на какво го отдаваш - на народа, който опорочава всичко, защото имал бил право на мнение. Както и на лош вкус. НО тия които са отгоре правят систематичен отрицателен отбор. И дават шанс систематично на по-големите тъпанари. И те така стигнахме до тука.
цитирай
2. iliev - Информацията
24.04.2022 13:39
Който може си я набавя информацията и затова ги има инако мислещите !
Иначе масата си я обработват както намерят за добре !
Винаги са ме забавлявали как едни бедни хорица пращат смс за да си пълнят гушите разни измислени ВИПчета които се създават от БТВ и Нова !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 296451
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930